Aanschaftips

| Meer

Keuken kopen

 
 
 
 
Een nieuwe keuken kopen is natuurlijk hartstikke leuk. U gaat er een kopen omdat uw huidige niet meer voldoet. U gaat een nieuwe kopen omdat u een woning heeft gekocht waar er geen inzit. De keuken staat vandaag de dag steeds meer in de belangstelling, dat was vroeger wel anders. Het is méér dan alleen een ruimte waar even vlug wordt gekookt en afgewassen. Het is een woonruimte, een werkruimte, een eetruimte en een leefruimte.
 

De aanschaf

Het is niet zo dat u `eventjes` snel een keuken aanschaft. Daar komen best wel veel bij kijken. Daarom kunt u op deze pagina enkele tips lezen die zeker zullen bijdragen om voor u tot de juiste uitvoering of model te komen.
 

Het aankoopbedrag

Er zijn vele keukenbedrijven, en dat is gunstig voor u want de concurrentie is hevig. U heeft zelf een bepaald bedrag in gedachten dat u kunt besteden. Het loont dus altijd de moeite om enkele keukenbedrijven te bezoeken. Dan komt u ongetwijfeld keukens tegen die in uw budget passen. Heeft u er een gevonden die u aanstaat, ga dan eens onderhandelen met de verkoper. Zeg dat u interesse heeft maar dat u minder wilt betalen dan het bedrag dat op het prijskaartje staat. Onderhandel ook wat betreft de apparatuur. Probeer altijd af te dingen, en u hoeft zich niet te schamen. Afdingen is een normale zaak en de verkoper zal u daarom niet verbaasd aankijken.
Gaat een en ander niet lukken, dan gaat u gewoon weg en gaat u naar een ander keukenbedrijf.
 
Eindelijk!
Soms kan het lang duren voordat u uw keuken heeft gevonden. U bent een prijs overeengekomen. De verkoper zal zeker proberen u een aanbetaling te laten doen. Doe dat nooit!!! Stel, u doet een aanbetaling en het keukenbedrijf gaat failliet…meestal kunt u dan naar uw centen fluiten.
 

Keuken op afbetaling

 

Wat wilt u in de droomkeuken hebben?

Voordat u op keukenjacht gaat moet u de afmetingen weten van de ruimte waar het model komt te staan. Weet ook waar de gasleiding moet komen, de elektriciteitskabels, stopcontacten en natuurlijk de waterafvoer- en toevoer. Dat zijn primaire én belangrijke zaken!
U moet ook in gedachten hebben wat de vloerkeuze wordt. U moet ook weten welke apparatuur u wilt. Kortom, voordat u gaat kopen moet u een goed en doordacht plan van aanpak hebben.
 

Het installeren

Maak een duidelijke afspraak met uw keukenleverancier over de datum van plaatsing. Er moet altijd iemand thuis zijn en soms moet u er een snipperdag voor opofferen. Dat geeft niks, als de installatie maar gaat gebeuren. Blijf bij het monteren en zie er op toe dat alles netjes en degelijk wordt afgewerkt. Neem met minder geen genoegen!
 

Trots!

En dat mag u wel degelijk zijn. Nodig eens op een avond familie en vrienden uit en laat hen uw nieuwe aanwinst zien. U heeft met de nieuwe keuken een geweldige goede investering gedaan!
 
keukenapparatuur