Keukenapparatuur

| Meer

Apparatuur keuken

 
 

Apparatuur

 
Keukenapparatuur is niet meer weg te denken uit onze moderne keuken. Wij zijn er mee opgegroeid en weten niet beter. Er staat veel tot onze beschikking, van kleine apparatuur tot grote apparaten. Blindelings bedienen wij knoppen, schuiven, tiptoetsen en nog veel meer zonder er echt bij na te denken. Het apparaat werkt, en daar gaat het om!
 

Onmisbaar!

Waar het natuurlijk allemaal om draait in de keuken, is het bereiden van voedsel. Voor het bereiden van warm eten is een apparaat nodig die het voedsel kan verhitten. Zo`n apparaat is een kookplaat en daar zijn drie soorten van. De eerste soort is de gaskookplaat. Een andere is de inductiekookplaat en de derde soort is de elektrische kookplaat.
 
Een kookapparaat en een oven in één apparaat is het fornuis. Er zijn vele modellen in en ook is er onderscheid wat betreft het koken op zich. Zo is er een fornuis uitgerust met vier pitten en inclusief een oven. Daarnaast zijn er fornuizen met maar liefst zes pitten. Vaak heeft de oven dan meer functies en is het fornuis luxer afgewerkt. Een fornuis met vier pitten en een standaardoven zal ongeveer 300 euro kosten. Gaat u voor het grotere en meer luxe fornuis, dan kan de prijs oplopen tot wel 1000 euro. Dan heeft u wel het neusje van de zalm.
 
Keukenapparatuur
 
Wat tegenwoordig standaard thuishoort in de keuken bij de standaard apparatuur voor uw keuken is een vaatwasser ofwel afwasmachine. Erg gemakkelijk als u met meerdere personen bent. U doet uw vieze vaat in het apparaat, doet er een afwasmiddel bij, u sluit de deur, drukt een knopje in en het toestel begint te werken. Resultaat is dat uw vaat er schoon en droog uitkomt. Er is ook zeker sprake van tijdsbesparing en werkt natuurlijk erg hygiŽnisch. Nadelen zijn de prijzige aanschaf en ook dat u niet alles in de machine mag doen.
 
Tijdens het koken zullen luchtjes vrijkomen. Sommige voedselproducten kunnen die onaangename geurtjes teweeg brengen. Om die geurtjes te laten verdwijnen zijn er afzuigkappen of wasemkappen nodig. Andere benamingen voor een afzuigkap is wasemkap en dampkap. In de moderne afzuigkappen zitten filters die schoon kunnen worden gemaakt.
 
Ook een oven - microgolf oven is een vast onderdeel. Kan gewoon op het aanrecht staan maar kan ook mooi worden ingebouwd. De verwarming gebeurt door microgolfstralen. Binnen enkele minuten heeft u voedsel opgewarmd met als nadeel dat de smaak niet altijd meer optimaal is.
 
Wilt u een kippetje braden met een heerlijk krokant velletje, dan kan dat in de oven. Buiten vlees kunt u ook groenten en vis klaarmaken waarbij de smaak volop tot zijn recht komt. Een groot pluspunt is dat  er weinig vet bij vrijkomt dus u eet gezond voedsel. De oven kan met gas worden verhit of elektrisch.
 
Keuken apparatuur
 
 
Gerechten even snel opwarmen of diepvriesproducten snel ontdooien kan uitermate goed in een steamer ofwel stomer. De temperatuur zal nooit de 105 graden Celcius te bovengaan. Dat houdt in dat de vitamines blijven bewaard en dat het eten lekker blijft.
 
Een apparaat dat in geen enkel huishouden meer ontbreekt zijn de koelkasten. Dit apparaat is om snel bederven tegen te gaan. Om het iedereen makkelijk te maken zijn er enkele modellen. Zo is er een designkoelkast en dit model komt steeds meer in. Naast dit model is er nog de koelvriescombinatie. Koelen en invriezen in één apparaat. Een ander model is het tafelmodel en die is er met of zonder diepvriesruimte.
Een klein model en erg geschikt voor flessen en kleine spullen is het barmodel. Kunt u bijna overal kwijt en handig om in de keuken te hebben.
 
Om eten superlang te bewaren is er de diepvriezer. Er is een kist en een kast als model. De temperatuur gaat beneden de 0 graden Celsius en blijft die temperatuur vasthouden.
 

Kleine keukenhulpjes

En dat begint met een mixer. Snel snijden, snel kloppen en zo meer. Makkelijk in gebruik!
Kijk maar bij iedereen in de keuken, en wat ziet uÖnatuurlijk, een koffiezetapparaat.
Kokerrellen gaat pas echt lukken wanneer u een keukenweegschaal heeft. U kunt heel nauwkeurig uw benodigde ingrediŽnten afwegen. Het kookproces is vaak gebonden aan tijd dus een kookwekker zal altijd aanwezig zijn.
 
keukenapparatuur