Vriezers of diepvriezers

| Meer

Diepvriezer

 
 
 
 
Een diepvriezer gaat lang mee. Ongeveer 15 jaren en al die tijd vraagt het de benodigde energie. Aan de andere kant is een diepvries niet meer weg te denken. De temperatuur wordt beneden de 0 graden Celcius gebracht én hehouden. Daarom kunnen veel voedselproducten extra lang worden bewaard.
Plaats een diepvriezer in de meest koude omgeving. Dat zal de minste energie vragen. Zet u daarentegen een diepvries in een relatief warme omgeving, dan zal er veel energie worden gevraagd om alles wat er inzit, onder het nulpunt te behouden.
 

Bewaartijden van veelvoorkomende producten

Te beginnen met producten die erg lang bewaard kunnen blijven. Dat geldt voor groenten; wel één jaar houdbaar! Iets minder lang houdbaar is rauwe kip, ongeveer 9 maanden. Vis, en dan wel magere vis, heeft een diepvriestijd van 6 maanden. Een zelfgebakken cake kan wel 3 maanden in uw vriezer blijven liggen. 2 maanden staat voor vette vis. Vleeswaren zijn tussen de 1 en 3 maanden prima houdbaar. Tussen 1 maand en 2 maanden kunt u gehakt bewaren. 1 maand staat er voor brood en broodjes kunnen ongeveer 3 weken in de diepvriezer blijven liggen.
 

Er zijn drie modellen diepvriezers

DiepvriezersModel nummer één is de diepvrieskist. Een nadeel is dat u niet precies weet waar de bodem is. Dat komt omdat dit model ietwat onoverzichtelijk is.
Model nummer twee is het bekende tafelmodel. In het tafelmodel zit in de regel maar een klein diepvriesgedeelte.
Model nummer drie is de diepvrieskast. Is wel overzichtelijk. Dat komt door de vakken of laden die zich in deze kast bevindt.
 

De prijzen van de diepvriezer modellen

De diepvrieskist kost u 300 euro en een en ander is afhankelijk van opties.
Het tafelmodel, ook afhankelijk van opties, moet ongeveer 200 euro kosten.
De diepvrieskast kost ongeveer 125 euro. Ook hier hangt de prijs af van de opties.
Natuurlijk dienen de genoemde prijzen slechts ter indicatie en daarom kunnen hier nooit enige rechten aan worden ontleend.
 

Opties diepvriezers

U kunt kiezen voor een superlange bewaartijd in het geval dat de stroom eens mocht uitvallen. U kunt ook kiezen voor een display. Dan kunt u precies de status zien van de diepvriezer. Een leuke optie is mooie handgrepen; geeft een leuke uitstraling! Een belangrijke optie is de no-frost functie. Dat houdt in dat u de vriezer niet meer hoeft te ontdooien, en dat scheelt bijzonder veel tijd.
Een leuke optie tenslotte, is de ijsblokjesmaker.
 

Waar zal uw keuze op vallen wanneer u een driepviezer wenst te kopen?

Ga eerst eens voor uzelf na wat u met de diepvriezer wilt gaan doen…is het de bedoeling dat u veel gaat invriezen of juist niet. Gaat u verse producten invriezen of juist niet…een belangrijke overweging!
Het energieverbruik is een belangrijk onderwerp. Neem, als het kan, een vriezer met het zogenaamde A- label. Dit staat voor het meest energiezuinig. Een G- label zal de meeste energie opeisen.
Wat gaat het tenslotte worden…een kist of een kast.
 
diepvrieskist