Keukenfornuis - fornuizen

| Meer

Fornuis

 
Een fornuis heeft vandaag de dag twee functies. Allereerst als apparaat om mee te werken, en op de tweede plaats als een mooi apparaat. Vaak is dit het onderdeel dat  meteen in beeld komt wanneer men een keuken inloopt.
 

Gangbare afmetingen van fornuizen in millimeters

De eerste maat is 850x600x600. Dat is dus de hoogte, breedte en diepte van een fornuis. Een andere veelvoorkomende maat is 850x700x600. Daarnaast is er nog de maat 850x900x600, en tenslotte nog de 900x998x595.
 

Prijzen van fornuizen

De prijs is afhankelijk van de aanwezig functies, van het aantal pits en van het type van de kookplaat. Een gasfornuis zal rond de 750 euro gaan kosten. Een keramisch fornuis zal ongeveer 375 euro doen.
 

Twee groepen fornuizen

Er is een conventioneel en een multifunctioneel.
 

Wat is een conventioneel fornuis?

Met dit fornuis is er verwarming aan de bovenkant en aan de onderkant. De verwarming is bovendien apart in te stellen.
 

Wat is een multifunctioneel fornuis?

 
Fornuis keukenDit type heeft hetzelfde in huis als het conventionele maar heeft nog meer te bieden.
Er zit een grillfunctie in. Deze functie zorgt voor het overheerlijke krokante korstje bij diverse gerechten. Een magnetron zit er ook in. Snel gerechten opwarmen, echt een uitkomst! Daarnaast is er de hete lucht functie. Met behulp van een ventilator wordt hete lucht geblazen. Daardoor ontstaat een gelijkmatige temperatuur en uitermate geschikt om grote dingen gaar te laten worden.
De stoomoven functie zorgt ervoor dat het eten dat wordt opgewarmd helemaal dezelfde smaak zal houden. Niet alleen de smaak, ook de structuur van het voedsel en de kleur blijven in originele staat.
 
 
 

Opties

 
Keuken fornuisNaast bovengenoemde functies kan een fornuis worden uitgevoerd met diverse opties. Wilt u bijvoorbeeld snel aan de maaltijd beginnen, dan is er een speciale voorverwarmfunctie, en dat scheelt weer in uw kostbare tijd. Een draaispit is onmisbaar, zeker als u regelmatig een kippetje wit braden. U kunt ook gaan voor een tijdklok. Hiermee kunt u precies de tijd instellen die u wilt hebben. Het duurt lang om diepvrieszaken te ontdooien, wel uren! Ga dan voor de speciale ontdooifunctie. U kunt van alles gaan bakken en braden maar u wilt ook graag zien hoe het een en ander verloopt. Dan moet u gaan voor de ingebouwde verlichting.