Koelkasten - Tafelmodel of Amerikaanse koelkasten

| Meer

Koelkast

 
De koelkast is een niet meer weg te denken apparaat in huis. Het is gemeengoed geworden, en dat is dan ook logisch. In een koelkast worden etenswaren bewaard die vrij snel zouden kunnen bederven. Door deze etenswaren te koelen wordt het bederf enige tijd uitgesteld. Ook dranken worden er in bewaard en een koel drankje is toch wel lekkerder dan lauwe drank.
 

Enkele veelvoorkomende soorten koelkasten

  • De koelvriescombinatie is erg geliefd. Dat komt omdat een gedeelte voor het koelen is en een ander gedeelte geschikt is voor het invriezen. Wat deze soort betreft kunt u ook kiezen voor het upside- down model. Dat wil zeggen dat het vriesgedeelte zich op ooghoogte bevindt. Het gevolg is dat u niet meer hoeft te bukken. Op deze manier is het makkelijk een voorwerp uit de vriezer te  nemen.
  • Een andere soort is de befaamde Amerikaanse koelkast. Een joekel met een praktische indeling. De ene helft is koelkast, de andere helft is diepvrieskast. In vele kleuren verkrijgbaar maar wel stevig aan de prijs!
  • Het tafelmodel is de meest gekochte model. De hoogte is ongeveer 85 centimeter en die kunt u eigenlijk overal neerzetten. Op het aanrecht is de meest voorkomende plek.

 

Waar moet u op letten?

 
Amerikaanse koelkastenU moet zich eerst afvragen welke soort u moet hebben. Stel, u heeft al een diepvriezer, dan moet u er dus geen kopen met een apart vriesgedeelte. U moet ook gaan voor het juiste design. Uw aankoop zal moeten passen bij de rest van uw keuken. Hoeveel geld heeft u er voor over,een Amerikaans model is natuurlijk geweldig om te zien maar kost wel een paar centen…
 
 

Enkele tips

  • Zet geen warme spullen in een koelkast. Om die te koelen is veel energie voor nodig. Laat deze dus eerst buiten de koelkast afkoelen.
  • Wees er zeker van dat hij goed afsluit. Blijft de deur op een kiertje, dan zal hij harder moeten werken om alles op de juiste temperatuur te houden.
  • Een vrij lege kast zal meer energie vragen dan een volle.
  • Kijk eens naar eventuele ijsafzetting! Verwijder die dan want ijsafzetting `vreet` energie.
  • Moet altijd waterpas staan om zo de optimale werking te krijgen.

 

Prijzen koelkasten!

Een Amerikaans model begint vanaf 800 euro. Is veel geld maar daar heeft u dan ook wat voor!
De eenvoudige standaard modelzonder toeters en bellen kost ongeveer 250 euro.
Het tafelkoelkast begint rond de 200 euro.
Een koelvrieskist is er vanaf 300 euro.
 
koelkast