Ovens - microgolf oven - magnetron

| Meer

Combi oven Bosch

 
 
 
 
Een oven is een apparaat waarin voedsel kan worden verhit tot een hoge temperatuur. U kunt dit toetsel op het aanrecht zetten en ook bestaat de mogelijkheid om in te bouwen.
Er is een gewone oven, een combimagnetron en een magnetron.
 

Er zijn twee soorten gewone ovens

  • Er is een uitvoering op elektriciteit. Erg goed in te regelen en werkt schoner. Daarom is er geen afvoer nodig.
  • En er is een uitvoering op gas. Bij deze soort moet wel een afvoer zijn. Is ook moeilijk in te stellen maar is wel snel op werktemperatuur.

 

Welke zijn de eisen waar een oven aan moet voldoen?

  • De buitenkant mag natuurlijk nooit dermate heet worden dat men zich er aan kan branden.
  • Het apparaat dient uitermate goed te zijn ge´soleerd.
  • De werktemperatuur moet zˇ hoog zijn dat de resultaten goed zijn.
  • De werking dient te worden gecontroleerd door metingen.
 

Wat is een combimagnetron?

Een combimagnetron is een magnetron maar dan met meerdere functies. Eén van die functies is de hete lucht functie. Deze kan worden uitgebreid met een onderwarmte functie en met een bovenwarmte functie. Verder zijn er nog de grillfunctie en de ovenfunctie.
Hete lucht functie in combinatie met de onderwarmte functie zorgen ervoor dat de onderkant van uw cake krokant wordt.
Een knapperig korstje aan vleesproducten komt tot stand door de hele lucht functie met de bovenwarmte functie.
 
magnetron
 

Wat is een magnetron?

Is een apparaat waarmee men in korte tijd voedsel kan verwarmen. Dat gebeurt door microgolfstraling. Men kan in een magnetron niet alles opwarmen. Verboden zijn papier, hout, textiel en metalen voorwerpen. Wat ook zeker niet mag zijn onderdelen die gemaakt zijn van porselein en keramiek. Ook warmhoudverpakkingen zijn uit den boze en dat geldt ook voor luchtdichtverpakte levensmiddelen.
 

Prijsindicaties combimagnetron, elektrische over en gasoven

Een combimagnetron zal ongeveer 175 euro zijn. Een magnetron ongeveer 100 euro. Een elektrische oven start bij de 200 euro en tenslotte de gasoven, die zal rond de 300 euro liggen.
 

Hoe juist te gebruiken?

U moet na gebruik meteen achtergebleven voedselrestjes opruimen. Daarmee houdt u uw oven schoon. Zorg ervoor dat het deurtje goed sluit. Er kan soms een behoorlijke beschadiging ontstaan en u weet niet of u het apparaat nog mag of kan gebruiken. Haal er dan een vakman bij. Deze zal u uitgebreid inlichten. De inhoud van uw apparaat na gebruik is warm tot heet. Wees hier voorzichtig mee, u heeft snel uw handen verbrand!
 
magnetron