Steamer - stomer

| Meer

Stomer - steamer

 
 
 
 
Met een stomer of steamer, kunt u snel én gezond koken. De vitamines en mineralen gaan niet verloren. Dat komt omdat deze stomer nooit de 105 graden Celsius zal overschrijden. U kunt dus nooit té gaar koken. Buiten het koken biedt het nog meer mogelijkheden. Zo is het mogelijk om diepvriesproducten gelijkmatig te ontdooien. Het wil namelijk nog wel eens gebeuren dat de ene helft wel is ontdooid en de andere helft niet.
U kunt er gerechten mee warm houden en tenslotte kunt u er borden mee opwarmen. Dat houdt in dat de maaltijd op uw bord langer warm blijft.
 

Er zijn enkele soorten stomers of steamers op de markt

  • Op de eerste plaats is er de stoomoven. Hiermee kunt u grote hoeveelheden voedsel opwarmen.
  • Ten tweede is er de elektrische stomer. Deze bevat twee zogenaamde stoommandjes. Dat betekent dat u twee gerechten tegelijk kunt bereiden. De stoommandjes zijn van rvs materiaal. Een nadeeltje is dat het vrij lang duurt voordat de stoom is aangekomen in het bovenste mandje.
  • De derde soort is de combi- stoomoven. Is verkrijgbaar in een elektrische- uitvoering en in een gas- uitvoering. Natuurlijk kan met dit apparaat worden gestoomd maar er kan ook worden gebruik gemaakt van hete- of warme lucht. Het resultaat zal geweldig zijn! Uw maaltijd altijd voortreffelijk mals van binnen én ook nog eens knapperig van buiten.

 

 

Stoomovens - steamer

 


Prijzen stomers of steamers

De goedkoopste steamer begint bij de 55 euro. De prijs kan oplopen tot zo`n 70 euro. De prijs is afhankelijk van het vermogen en van de inhoud.
 

Kortom

Een stomer is gewoonweg een handig apparaat in de keuken. Snel én gezond zijn de trefwoorden, en voor dat geld hoeft u het zeker niet te laten!
 
stomer