Buitenkeuken - tuin keuken - Outdoor kitchen

| Meer

Buitenkeuken

 
 
 
 
Een buitenkeuken ofwel een tuin keuken wordt steeds vaker gesignaleerd in de tuin of op een terras. Natuurlijk wil iedereen in de zomerperiode zoveel mogelijk buiten zijn. Buiten, om te genieten van de fijne temperatuur, van de zon en van de tuin.
Genieten is het trefwoord en dat betekent buiten leven dus buiten eten en drinken.
Zo heel erg lang bestaat de buitenkeuken nog niet maar is sinds de `uitvinding` geweldig in opmars.
Inmiddels zijn er vele uitvoeringen. Van eenvoudig en simpel tot hele luxe modellen. Er is er daarom altijd wel een voor u geschikt.
 

Uitvoeringen

 
Outdoor kitchenZoals gezegd, simpel tot super de luxe. Een eenvoudige uitvoering heeft een kookgedeelte en een of twee zijbladen.
Een uitgebreide heeft een gasfornuis, een pizza- afdeling, een barbecue- afdeling plus de mogelijkheden zoals wokken, grillen, bakken en braden. En niet te vergeten een koelkast, een wasbak, een aanrecht en een afvoer.
Zij zijn van de beste en mooiste materialen gemaakt en zullen zeker niet misstaan in uw tuin of op uw terras. Vooral rvs wordt gebruikt.
 

Prijzen

Om te beginnen met een superuitvoering!
Alles zit er op en er aan. Ondermeer enkele branders, barbecue, wok en een pizza-afdeling. Bakken en braden spreekt vanzelf en u treft er nog veel meer aan. U betaalt ongeveer 2000 euro.
Daar staat een eenvoudige uitvoering tegenover. Een grillapparaat met twee zijbladen. Ziet er wel mooi uit hoor, staat in elke tuin of op elk terras. Voor rond de 170 euro bent u de man of de vrouw.
Een grotere kost u ongeveer 350 euro. Wat krijgt u daarvoor? U krijgt voor dat bedrag een rvs buitenkeuken inclusief zijbranders van rvs. Een dubbele zijtafel hoort erbij. U kunt naar hartelust grillen, bakken en braden.
Een nog grotere gaat u ongeveer 600 euro kosten. Grillen, bakken, braden en wokken zijn de mogelijkheden.
 

Buitenkeukens

 

Enkele voordelen van een tuinkeuken

  • Elke dag wordt het eten in de tuin een sociaal hoogtepunt, elke dag wordt een sociaal feest.
  • Degene die gaat koken staat niet meer alleen in de keuken maar hoort er helemaal bij.
  • Met een tuinkeuken heeft u alles binnen handbereik. Erg handig is bijvoorbeeld een tweedehands keukenblokje aan te schaffen. U kunt daar alle spullen in kwijt die u nodig heeft.
  • En elke zomer kunt u weer volop van uw investering genieten.
 

Voordat u een tuinkeuken gaat aanschaffen!

Een grote tuinkeuken in een kleine tuin. Dan blijft er misschien niet veel ruimte over. Aan de andere kant moet u ook niet een al te kleine aanschaffen. Goedkoop uit maar als u van plan bent uitgebreid te gaan kokkerellen, dan biedt een grotere buitenkeuken u meer mogelijkheden. Met andere woorden, bekijk goed welke voor u van toepassing is.
 
U kunt na een heerlijke zomerperiode uw keuken binnen zetten maar dat is niet altijd mogelijk. U moet uw tuinkeuken buiten laten staan. Om uw investering te beschermen zijn er speciale afdekhoezen te koop. In beide gevallen dus voordat u de buitenkeuken binnenzet of afdekt, eerst helemaal schoonmaken.
 

In de zomer nog meer genieten!

En daar kunt u hiermee nóg meer van profiteren want u gaat niet meer binnen eten. En na het eten blijft u ook langer buiten zitten. Het wordt donker en u ontsteekt de sfeerverlichting, u zet een drankje en wat hapjes op tafel. Een heerlijke zomeravond…

buitenkeuken