Keukeninrichting

| Meer

Keuken inrichting

 
U gaat uw keuken inrichten zoals u dat voor ogen heeft en dat is erg belangrijk want dat geeft straks de uitstraling zoals u dat wenst, en niet alleen voor u. Ook uw partner en kinderen moeten zich straks `happy` voelen in de keuken. Het moet net zo gezellig zijn als de woonkamer. Slaagt u daar in, dan heeft u het prima gedaan.
 
De ideale keuken krijgen is helemaal afhankelijk van het inrichten. Daarbij spelen veel zaken een rol van betekenis. Zo is het plafond een wezenlijk onderdeel. Lichte kleuren doen groter lijken. Gebruik dus wit en crème.
 
Het tegenovergestelde van het plafond is de keukenvloer. Hier moeten enkele eisen aan worden gesteld. Op de eerste plaats moet het geluid goed worden geabsorbeerd want er wordt heel wat afgelopen. De slijtvastheid van de vloer is daarom erg belangrijk. Bovendien moet de vloer makkelijk te onderhouden zijn.
 
Een onderdeel dat erg in het oog springt is het aanrechtblad, keukenblad of werkblad. Zij zijn verkrijgbaar in diverse materialen zoals rvs, hardglas, steen, graniet en kunststof. Ook zijn deze werkbladen in diverse kleuren verkrijgbaar.
 
Ook in meerdere vormen en modellen verkrijgbaar zijn spoelbakken. Normaal moeten deze in harmonie zijn met de rest maar afwijken kan een verrassend element opleveren. De spoelbak is verreweg het meest gebruikte onderdeel.
 
spoelbak
 
Hoe meer, des te beter. Het betreft kasten. U kunt hier bijna alles in opbergen, en opgeruimd staat netjes. In vele maten en kleuren verkrijgbaar. Springen meteen in het ook dus regelmatig schoonmaken is aan te bevelen.
 
Dat geldt ook voor de keukenkastdeuren. Zorg ervoor dat het hang- en sluitwerk in orde is. De deuren zijn net zoals de kasten in vele kleuren aan te schaffen.
 
Niet mooi om te zien en ook nog eens hinderlijk is als de keukenladen niet goed sluiten. Tegelijk schuilt hierin het gevaar dat u zich lelijk kunt stoten en dat daarbij de lade schade oploopt.
 
Een keukenmodel is pas af wanneer de verlichting perfect is. De werkverlichting moet optimaal zijn maar ook de sfeerverlichting. U kunt voor de laatste gebruik maken van dimmers.
 
De kraan is er in vele modellen en in diverse prijsklassen. Een keukenkraan wordt ontzettend vaak gebruikt dus kwaliteit staat hier voorop. Bezuinig nooit en te nimmer op keukenkranen!
 
Om veilig te kunnen koken moeten er ook spatwanden komen. Zij komen achter de spoelbak en achter het fornuis. Uiteraard moeten spatwanden makkelijk schoon te maken zijn met het oog op de belangrijke hygiëne.
 
Ruimte, warmte, contrasten spelen allemaal mee in de inrichting. Deze aspecten kunnen waar worden gemaakt door het kiezen van de juiste kleuren. Hierdoor worden deze aspecten extra benadrukt.
 
keukenstijlen
 

Enkele keukenstijlen in het kort

Een moderne keukenstijl betekent dat alles zijn eigen plek heeft en van alle moderne gemakken voorzien. Veel gebruikte materialen zijn onder andere kunststof, metaal, hout en steen.
Een aparte keukenstijl is de hoogglans keuken. Prachtig om te zien en te laten zien. Toch zit er een `maar` aan. Deze is moeilijker te reinigen en dat komt door de glans. Vlekken en strepen blijven langer zichtbaar. Er zijn speciale reinigingsmiddelen te koop maar zorg er voor dat u geen agressieve middelen koopt en zeker geen middelen die krasjes kunnen veroorzaken.
U wilt echt details laten opvallen. U wilt ruimte en vooral licht…dan komt u beslist in aanmerking voor een design keuken. Een vrij dure stijl maar daar krijgt u veel voor terug.
Uw keuken moet het middelpunt van uw woning worden. Alles moet zijn ingericht om er lang en aangenaam te verblijven. Dan is de landelijke keukenstijl helemaal geknipt voor u.
Welke inrichting u ook neemt, welke apparatuur u graag wilt hebben, ga altijd voor de juiste materialen. Zij moeten tegen een stootje kunnen en lang meegaan. Natuurlijk heeft u geen zin om elke dag uitgebreid schoon te maken. Kies daarom voor materialen die makkelijk te reinigen zijn.
 
keukeninrichting