Keukenindeling

| Meer

Keukenindeling

 
 
 
 
 
 
De keuken is allang niet meer de ruimte om alleen snel te koken en te afwassen. Van vandaag de dag is de ruimte waar ook in wordt geleefd. En dat is het grote verschil met vroeger!
 
De keukenindeling is daarom erg belangrijk! U gaat bepalen wat waar komt te staan. Zo kunt u kiezen bijvoorbeeld om een eettafel in de keuken te zetten. Uw keuze kan ook gaan voor een bar met bijbehorende barkrukjes. Wat u uiteindelijk wilt is grotendeels afhankelijk van de ruimte die u tot uw beschikking heeft.
 

Enkele typen keukenindelingen

KookeilandWat een prachtige indeling is een kookeiland. De droom en vurige wens van vele mensen waarbij het kookgedeelte in het midden staat. U moet daar wel de ruimte voor hebben. Deze keukenindeling biedt nogal wat voordelen. U kunt tijdens het koken praten en u kunt tegelijk uw kroost in de gaten houden. U moet wel rekening houden dat deze keukenruimte naadloos moet aansluiten aan uw woonkamer.
 
 
L-vormige keukenindelingBij een L-vormige indeling staan de werkactiviteiten op een lijn. Omdat de spoelbak het meest wordt gebruikt, ligt deze centraal, dus in het midden. Andere pluspunten zijn de vele kastjes en ruim voldoende werkruimte op uw werkblad.
 
 
 
Enkelwandige keukenindelingU vindt deze keukenindeling vaak in de wat kleinere huizen of in de oudere huizen, de enkelwandige keuken. Er is niet erg veel plaats om te werken en erg veel kastruimte is ook vaak niet aanwezig.
 
 
Dubbelwandige keukenindelingWanneer er een deur en een raam tegenover elkaar zijn, dan kunt u kiezen voor een dubbelwandige keuken. Wilt u kastjes openen die tegenover elkaar staan, dan moet u rekening houden met de minimale tussenruimte van tenminste 2,4 meter. Anders kunt u beiden niet tegelijk openen. De loopafstand van de ene kant naar de andere kant is minimaal, en dat is erg gemakkelijk.
 
 
 
G-vormige keukenindelingEen grote ruimte beschikbaar…dan is misschien een G vormige indeling iets voor u. Deze indeling geeft u veel opbergruimte, veel werkruimte terwijl de loopafstand beperkt is. Het is aan u om zo de keukenafdeling in de delen dat u overal snel bij kunt komen.
 
 
 
 
 
 
U-vormige keukenindelingHet zal niet verbazen dat bij een U vormige indeling de loopafstanden klein zijn. En zo hoort het ook. Een nadeel is dat er met veel mensen in de keuken de bewegingsruimte erg klein wordt. Men zal elkaar snel voor de voeten lopen. Voordelen zijn de vele kastruimten en een groot werkblad. Men kan aan een zijde barkrukjes plaatsen. Een indeling met veel mogelijkheden.
 
 
Een optimale keukenindeling scheelt u vele meters onnodig lopen. En zo hoort het te zijn. U moet uw indeling zó maken dat u veel opbergruimte krijgt en zo weinig mogelijk afstanden gaat afleggen.
Uw keukenruimte moet ook iets uitstralen. Buiten de functionaliteit is het erg belangrijk dat uw kookafdeling de parel wordt in uw huis. Dat betekent mooie grepen aan de laden en kastjes. Ook de kleuren dragen hun steentje bij wat betreft de uitstraling.
Het is aan u te gaan voor de juiste keukenindeling. Heeft u de juiste gevonden, ga het dan inrichten zoals u dat in gedachten heeft. Gebruik nooit goedkope spullen want daar krijgt u later ongetwijfeld spijt van. U bent meer geld kwijt maar ga voor kwaliteit; het zal zich altijd terugbetalen!
 
keukenindeling