Dubbelwandige keukens

| Meer

Dubbelwandige keuken

 
 
 
 
 
Wanneer er een raam en een deur tegenover elkaar zijn, is het mogelijk om een dubbelwandige keuken te installeren. Wilt u een onderste keukenkast helemaal openen, dan moet u tenminste ruim 1,2 meter tussenruimte hebben. Wilt u beide keukenkasten tegelijk openen, dan is er sprake van een verdubbeling dus 2, 4 meter.
Een onderwerp dat erg vaak wordt vergeten is of u links of rechts bent, hou daar rekening mee!
Het voordeel van een dubbelwandige keukenindeling is dat u weinig loopafstanden heeft mits u uw keukenruimte goed indeelt.
 

Waar op te letten

Het is aan te bevelen om eerst de ruimte die u tot uw beschikking heeft, op te meten. Maak hiervan een plattegrond. Hou ook rekening met de aansluitingen wat betreft gas, water en elektriciteit. Bij een vaatwasser moet u rekening houden met de aan- en afvoer.
Nu u alles op papier heeft staan, wordt het tijd om u te gaan oriŽnteren. U kunt de bouwmarkten en de keukenbedrijven afstruinen.
 
Met behulp van uw tekening weet u al snel of een bepaalde keuken past in de ruimte.
Ga met de verkoper in gesprek en probeer altijd af te dingen. Lukt dat, dan heeft u mazzel.
Praat vervolgens verder over de montage en over de datum van het installeren.
Ook de garantie is erg belangrijk. De verkoper kan u vragen om alvast een deel aan te betalen. Geadviseerd wordt om dat nooit en te nimmer te doen. Het risico is namelijk dat u uw geld kwijt bent indien het keukenbedrijf failliet gaat.
 

Het installeren

Natuurlijk zorgt u ervoor dat u die dag vrij bent wanneer hij wordt geplaatst. Zo kunt u mooi meekijken of alles wel goed verloopt.
 
2750 euro is de gangbare prijs van een dubbelwandige keuken, en dat is inclusief apparatuur. U krijgt hiervoor een behoorlijke kwaliteit maar meer ook niet.
 
dubbelwandige keukens