G-vormige keukenindeling

| Meer

G-keuken

 
 
 
 
 
Een G keuken is een slag groter dan de U keukenindeling. Er zit namelijk nog een uitbouw aan. Aan die uitbouw kunnen barkrukjes worden neergezet. Gezellig bijpraten terwijl de kok of kokkin bezig is met koken. Daar kan dan meteen een kopje koffie bij worden gedronken of een lekker borreltje.
 

Ruimte

En de ruimte moet groot zijn want het neemt veel ruimte in beslag. Omdat u een grote ruimte heeft, is er een mogelijkheid om een keukeneiland te plaatsen.
 

De vier gebieden

 1. Het eerste gebied is het kookgebied. Het tweede gebied wordt de natte zone genoemd. De derde zone is het voorbereidingsgebied en het laatste gebied noemt men de opbergzone.
 2. Het kookgebied
  In dit gebied moet alle apparatuur aanwezig zijn om de koken. Daarbij zijn er ook diverse hulpapparaten aanwezig. De bedoeling moet zijn dat u niet misgrijpt.
 3. Natte zone: Dit gebied heeft alles te maken met de afwas.
 4. Het voorbereidingsgebied. Hier worden de maaltijden voorbereid.

g keuken

 

De opbergzone

Het opbergen van producten in keukenkasten en in de koelkast, diepvrieskast- of kist of in een koelvriescombinatie.
 
 

Wat u moet weten voordat u gaat kopen

 • U heeft een grote ruimte tot uw beschikking. U moet ondanks dat wel weten of deze G keuken past. Neem alle maten opdat u goed weet wat wel en niet kan.
 • U kunt alleen gaan maar beter is om iemand mee te nemen. Twee weten altijd meer dan één.
 • Kijk bij elke keukenbedrijf rustig rond. Ga niet meteen met een verkoper in gesprek. Laat u niets verleiden!
 • Heeft u iets van uw gading gezien, ga dan eerst een en ander opmeten.
 • Als u uw droomkeuken heeft gevonden, ga dan pas met een verkoper in gesprek. Probeer altijd af te dingen!

 

Proficiat

U heeft uw keuken gevonden. Vraag dan eerst naar de garantie en naar de garantieperiode. Daarna moet de datum van installeren worden vastgelegd. Leg alle zaken zoveel mogelijk schriftelijk vast. Betaal niet aan, ook niet als de verkoper zegt dat dat bij de voorwaarden hoort. U zult niet de eerste zijn die het aanbetaalde geld kwijt is omdat de keukenleverancier over de kop is gegaan.
Hij is groot! Dat komt tot uiting in de prijs. De prijs zal beginnen rond de 8000 euro. In dit bedrag zitten ook enkele apparaten ingecalculeerd.
 
g keuken