U-vormige keukenindeling

| Meer
U keuken
 
 
 
 
 
 
Een U keuken is in te delen in vier zones:
  1. De eerste zone de kookzone. Naast de standaardapparatuur zoals  het fornuis ,oven, afzuigkap en kookplaat, is er nog andere hulpapparatuur. Dat zijn ondermeer een steamer, een friteuse en een tosti-ijzer.
  2. De tweede zone noemt men ook wel de natte zone. Hierbij gaat het over het aanrecht, over de afdruipplaat, over de spoelbak en de vaatwasser.
  3. De derde zone is de zogenaamde bereidingszone. De bereiding vindt plaats op het werkblad. Bij deze zone is vooral de verlichting erg belangrijk. De werkverlichting is van groot belang. Na het werken moet de afdeling sfeervol worden verlicht.
  4. De laatste zone is de opbergzone. Hier kunt u producten in bewaren. De meeste producten kunnen worden opgeborgen in keukenkasten en in keukenladen. Producten die aan bederf onderhevig zijn moeten worden bewaard in een koelkast of in een diepvrieskast- diepvrieskist of in een koelvriescombinatie.
 

Ideale opstelling bij de U-keuken

Want de echte kok of kokkin heeft alles binnen handbereik. Als u alles praktisch inricht, dan heeft de kok en kokkin slechts weinig loopafstand.
 

De prijs

De kwaliteit is prima te noemen. Dat geldt ook voor de bijgeleverde apparatuur. U moet rekenen tussen de 7500 en de 8000 euro. Krijgt u het voor elkaar om een leuke korting te krijgen, dan heeft u deze beslist niet te duur!
 
u vorm keuken
 

Tip! Vóór het kopen

Is het van belang dat u eerst de maten weet van de ruimte waar de keuken in komt. Zet alles op papier en dan gaat het grote keukenkoopfeest beginnen.
 

Bouwmarkten en keukenbedrijven

Want daar moet u zijn voor de oriëntatie. U gaat wellicht vele winkels af en op een gegeven moment komt u de keuken tegen die u in gedachten had. U gaat deze eerst een goed bekijken en natuurlijk de maten controleren. U komt dan vanzelf het prijskaartje tegen. Of het valt u mee óf het valt u tegen. Is het laatste het geval, dan moet u proberen af te dingen. Meestal lukt dat wel want de concurrentie tussen de keukenzaken is moordend te noemen.
 

Garantie

De garantie is een belangrijke zaak. Meestal is deze periode vijf jaar. Een belangrijke tip…betaal niet aan, ook niet als de verkoper hierop aandringt. Is het niet anders, verlaat dan het bedrijf en ga ergens anders kijken; zo eenvoudig is dat!
 

Plaatsing

Bespreek, en leg de datum van de plaatsing vast. Zeg tegen de verkoper dat u die dag vrij bent en er op rekent er dan ook daadwerkelijk wordt geplaatst.
 

De dag van de plaatsing

Kan binnen een dag worden geplaatst. In de ochtend is de ruimte nog een troep, in de late middag zit u in uw  droomkeuken.
 
u vorm keuken