Ambachtelijke keuken

| Meer

Ambachtelijke keuken

 
 
 
 
 
 
 
Een ambachtelijke keuken is een unieke keukenstijl. De meeste onderdelen worden met de hand gemaakt en precies op maat. U geeft aan wat u wilt en wanneer uw keukenafdeling klaar is, heeft u een keukenstijl in uw woning staan waar u met recht trots op mag zijn.
Het is duurder dan een standaardkeuken. Dat komt dus niet alleen omdat de meeste onderdelen met de hand worden gemaakt maar ook omdat de duurdere houtsoorten worden gebruikt. Over degelijkheid gesproken! Kwaliteit en duurzaamheid staan hierbij hoog in het vaandel. Omdat met duurzaam hout wordt gewerkt zal dat de sfeer zeker ten goede komen. Ook de knusheid, gezelligheid en een vertrouwd gevoel zijn typische kenmerken.
 

Aankleding

Een ambachtelijke keuken heeft een rustige uitstraling. Dat houdt in dat u niet te veel tierlantijntjes moet gaan gebruiken. Zij verstoren deze uitstraling. Wat wel heel bijzonder staat zijn bordenrekken. Prachtig om te zien en bijdragend aan de totale sfeer. Dat geldt ook voor een mooie bos bloemen op de keukentafel.
 
ambachtelijke keuken
 

Keuze apparatuur

U kunt kiezen voor of weggewerkte apparatuur of juist dat de apparatuur nadrukkelijk in beeld komt te staan. Ook de kleur is medebepalend voor de sfeer en harmonie. Deze kleur komt vooral tot uiting bij de laden en keukenkastjes. Vaak wordt er te weinig rekening gehouden met de soort vloer. Deze moet namelijk wel `matchen` met de keuken. Ook de keuze wat betreft de achterwanden is belangrijk. En vergeet u vooral de verlichting niet! U moet prima werkverlichting tot uw beschikking hebben. Na de werkzaamheden moet het ook voorzien van sfeerverlichting. Dat kunt u doen met spotjes. Het licht van de spotjes kunt u inregelen met een dimmer. Zo ontstaat er een heerlijke ruimte waar u graag werkt en  graag woont.
 

Combinatie

Ambachtelijke keukensU kunt diverse stijlen combineren. Dat geeft een verrassend effect en is heel uniek. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een stukje modern en een stukje klassiek. Natuurlijk zijn er nog vele andere combinaties mogelijk.
Heeft u een open keukenruimte, dan moet het vloeiend overgaan naar de woonkamer. Dan krijgt u een schitterend geheel dat nooit zal gaan vervelen.
 

Apparatuur

Er moet ook de beste apparatuur komen te staan. Dat geldt voor vele apparaten zoals het fornuis en dat is een echte opvaller wat apparatuur betreft. Ook een afzuigkap zal direct in beeld springen evenals het aanrecht. Een koelkast hoort bij de keukeninventaris evenals een magnetron. Die kunt u inbouwen op juist op het aanrecht plaatsen.
 

Prima investering

En dat is het! Natuurlijk bent u duurder uit met deze stijl dan met een standaardkeuken maar u krijgt er bijzonder veel voor terug. Een prijs is moeilijk te zeggen. Het is afhankelijk van wat u wilt.
 
ambachtelijke keuken