Amerikaanse keuken

| Meer

Amerikaanse keuken

 
 
 
 
Een Amerikaanse keuken staat voor groot. U moet daarom over een bijzondere grote ruimte beschikken om deze kwijt te kunnen. Het typische is dat deze echt naadloos overgaat in de woonkamer. Beiden vormen zij een leef- en woonruimte. Een ander kenmerk van deze keukenstijl is het enorme kookeiland met de nodige barkrukken er om heen. Omdat er wordt gewoond staat het comfort op een bijzonder hoog niveau. Dat niveau geldt ook voor de kwaliteit van de benodigde apparatuur.
 

Apparaten

Amerikaanse koelkastEr staat tenminste één hele grote koelkast in, vaak ook wel twee. Op deze manier heeft u weinig loopafstand. Boven het fornuis met de nodige kookplaten hangt een geweldige afzuigkap die erg opvallend moet zijn. Een magnetron is een standaardapparaat en uiteraard ook een pizzaoven. Bij de Amerikaanse stijl moet niks worden weggewerkt, integendeel zelfs, alles moet duidelijk zichtbaar zijn! Een joekel van een diepvries zal dus ook altijd aanwezig zijn. De vloer bestaat in de regel uit grote vloertegels dus makkelijk te onderhouden. Nog een trekje van deze keukenstijl is het gebruik van felle kleuren. U kunt dus wat dat betreft eindeloos combineren.
Een ander belangrijk onderdeel is de verlichting. Er wordt veel gebruik gemaakt van spotjes. Mooi om te zien en het licht kan worden gedempt met behulp van dimmers. Zeker hier is dat prachtig om te zien hoe simpel eigenlijk de optimale woonsfeer wordt gemaakt.
Men komt hier bij elkaar om de dag door te nemen. De kok of kokkin bemoeit zich met het eten, de andere aanwezigen genieten van een drankje. Na alle maaltijden is het tijd voor de afwas. Geen probleem want natuurlijk staat er een afwasmachine.
 

Pijsindicatie

Als u heeft besloten deze stijl te plaatsen dan moet u al beginnen met een kookeiland met een enorme afzuigkap, een joekel van een koelkast en nog veel meer grote zaken. Doet u dat niet, dan krijgt u nooit die echte typische keukenstijl. Dus het zal best een prijzig exemplaar worden. Eén ding moet u zeker niet doen en dat is goedkope spullen aanschaffen. Ga voor groot, ga voor kwaliteit!
 
amerikaanse keuken