Cottage keuken

| Meer

Engelse cottage keuken

 
 
 
 
 
 
Landelijkheid is het trefwoord bij deze keukenstijl. En landelijkheid staat voor serene rust, onthaasten en bijkomen van de dagelijkse portie kommer en kwel. Even op adem komen, even een kop koffie drinken en dan ziet de wereld er al weer anders uit. En deze keukenstijl helpt u hierbij.
Helemaal tot rust komen betekent geen felle kleuren maar juist neutrale. Een cottage keukenstijl houdt  ook in dat de apparatuur zoveel mogelijk is weggewerkt. Zo ontstaat een ruime royale afdeling die kalmte uitstraalt en waar het genoeglijk leven is. Heel opvallend is bovendien dat er geen gordijnen hangen. Men moet juist de natuurlijke kleuren van de ramen uit laten komen.
 

Van alle gemakken voorzien

En dat geldt natuurlijk voor een moderne kookplaat en een fornuis. Daarnaast vindt u een weggewerkte afzuigkap. Een steamer en een ingebouwde magnetron mogen niet ontbreken. Dat geldt uiteraard ook voor een koelkast, een vaatwasser en een diepvrieskist- of kast.
 

Kenmerken

  • De vloer moet gemaakt zijn van oud hout. Daardoor krijgt men die echte rustige uitstraling.
  • Dat geldt ook voor de handgrepen van de laden en keukenkasten.
  • De kraan of kranen moeten een bepaalde vorm hebben namelijk het model zwanenhals. Het materiaal van deze kranen is brons of koper. Een heerlijke sfeer wordt zo gecreŽerd.
  • Marmer staat bekend als rustgevend. Dat vindt u ook terug in de spatwanden en in het werkblad.
  • Wit porselein wordt gebruikt voor een ronde of vierkante spoelbak.
  • Het zal niet verbazen dat bij deze heerlijke stijl de verlichting een belangrijke rol speelt. Natuurlijk moet de werkverlichting optimaal zijn maar na de keukenwerkzaamheden moet de keukenruimte baden in sfeervolle verlichting. Lekker rustig, lekker relaxed, lekker wonen. DŠt zijn de kenmerken van deze keukenstijl.

cottage keuken


Zaken die het helemaal afmaken

Een grote woontafel met stoelen horen er beslist in thuis. Gebruik geen felle kleuren hierbij maar juist rustgevende want dat komt de sfeer ten goede. Vaak wordt er voor een witte tafel gekozen. Een oude antieke klok moet een onderdeel worden.
Een bloemstuk van herfstkleuren zal het bijzonder goed doen. Ook grote glazen voorwerpen zullen het helemaal afmaken.
 

Terug naar af

Eenvoud en daar geniet u het meest van. Geen opdringerige keukenonderdelen, geen felle kleuren, geen opvallende zaken. Perfectie en harmonie met elkaar verweven!
 

Prijsindicatie

De richtprijs zal beginnen rond de 6000 euro. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van u. Wel is het zo dat u voor een heerlijke keukenstijl kiest, en dat mag dan ook wat kosten.
 
cottage keuken