Country keuken

| Meer

Country keuken

 
 
 
 
 
U kijkt naar buiten en u waant zich op het platteland in de buurt van een dorpje in Engeland. U houdt erg van gezelligheid en van warmte. U zit te genieten in en van uw country keuken.
 

Speels

U wilt een echte huiselijke keukenstijl, want dat is hét kenmerk van deze stijl, dan moet u niet alles precies op elkaar afstemmen. U mag met kleuren spelen en u mag combineren zoveel als u wilt. Daardoor lijkt het een rommelige sfeer in de keuken, en dat hoort ook zo. Rommelig zonder rommelig te zijn. Omdat u de sfeerbepaler bent, wordt deze keukenafdeling echt een thuis, en zo hoort het ook. U moet zich op uw gemak voelen en niet voelen als een vreemde in uw eigen woning. Als u voor dat specifieke gevoel gaat, dan is deze country stijl helemaal op uw lijf geschreven.
 

Wat nog meer?

De kleuren die deze stijl maken zijn wit, crme en lichtbruin. Lekker rustig aan de ene kant. Daarnaast worden ook felle kleuren gebruikt om die `rommeligheid` te benadrukken. Vooral rood, blauw en groen doen het bijzonder goed.
Ook hout en natuursteen zijn materialen die veel worden gebruikt, en die zorgen op hun beurt voor de warmte en gezelligheid.
 

Hoe in te richten?

  • Zorg voor een motief op de keukenkastjes. Zo komen zij duidelijk in beeld.
  • Neem porselein als materiaal wat betreft laden- en kastgrepen.
  • Gaat u voor knoppen aan de laden en kastjes, dan wordt vaak voor brons gekozen.
  • De countrystijl komt voortreffelijk tot zijn recht wanneer de spoelbak is gemaakt van zwartwitte tegeltjes. Ook wordt wel porselein of rvs gekozen.
  • Werkbladen die u in deze stijl aantreft zijn van massief hout, van marmer, van graniet of van zandsteen.
  • Om goed te kunnen werken, moet de werkverlichting optimaal zijn. Na het  kokerrellen moet deze verlichting uit en plaats gaan maken voor de gezellige sfeerverlichting. Dan wordt natafelen ng gezelliger en intiemer. 
 
Country keukens
 

Keukenaankleding

Een koffiezetapparaat hoort thuis op het aanrecht. Op het aanrecht moet ook een mixer staan, een sapcentrifuge en een mooie bos bloemen. Een eettafel hoort er natuurlijk in te staan. Kies dan stoelenkleuren die afwijken van de eettafelkleur. Zo krijgt u een heel leuk effect.
 

Keukenapparatuur

Hier horen moderne apparaten te staan. Dat begint bij een fornuis en een kookplaat. De koelkast, de vaatwasser en een zuigkap mogen in dit rijtje niet ontbreken. Om producten lang te kunnen bewaren moet een diepvrieskast of diepvrieskist in de keukenruimte staan.
 
Spreekt deze country keukenstijl u aan, dan wordt het tijd dat u zich laat informeren over de prijs. Een keukenprijs is altijd moeilijk aan te geven. De beginprijs zal liggen rond de 6000 euro en dat is inclusief enkele apparaten. Als tip is mee te geven dat u nooit moet bezuinigen op kwaliteit want die is zo bijzonder belangrijk in deze country keuken.
Ga de keukenbedrijven af; misschien komt u een interessante aanbieding tegen. Ook op internet kunt u eens gaan kijken.
 
country keuken