IndustriŽle keuken

 
 
 
 
Een industriŽle keuken geeft niet erg veel sfeer. Dat komt omdat deze veel rvs bevat. Het doet allemaal wat koud aan. In dit keukenruimte wordt veel gewerkt en alle spullen moeten tegen een stootje kunnen en vindt men vooral terug waar in grote hoeveelheden wordt gekookt. Bejaardentehuizen, zorginstellingen, restaurants en ziekenhuizen hebben allen deze keuenstijl.

Omdat er hard wordt gewerkt is vooral over de inrichting goed nagedacht. Dat resulteert dat er geen onnodige afstanden worden belopen. HygiŽne is een ontzettend belangrijk onderdeel. Zoals al aangegeven, veel rvs, en dat is makkelijk schoon te maken én te houden. Andere materiaalsoorten zijn er nauwelijks te vinden. EfficiŽntie, dat is het woord waar het allemaal om draait.
 

Gemak

Om niet mis te grijpen en om niet onnodig te veel meters te maken, zijn er vele ophangpunten. Daar hangen de meest voorkomende spullen aan die een kok en kokkin nodig hebben. Ook zijn er vele ophangrekken dus weer dus die efficiŽntie!
 

Apparatuur

Alles wat een goede kok en kokkin nodig hebben is hier te vinden. En dat moet ook wel want het moet allemaal snel gefabriceerd worden. Het zal niet verbazen dat de kwaliteit bijzonder goed is van alle keukenonderdelen.
 
industriele keuken
 

In de industriŽle keuken

Koken voor veel mensen. Dat moet snel, hygiŽnisch en efficiŽnt gebeuren. Dat geldt ook voor het schoonmaken van de keuken. Daarom worden keukentafels vaak gereinigd met bepaalde chemicaliŽn omdat schoonmaken dan sneller gaat. Zo kunnen makkelijk krasjes én krassen ontstaan maar die zijn niet belangrijk. Er worden ook weinig of geen zachte materialen gebruikt want dat leidt tot geluid dat storend werkt.
De onderdelen moeten hittebestendig zijn en mogen geen warmte geleiden. Daarnaast moeten de keukenonderdelen slijtvast zijn. Tijdens het werken mogen geen deeltjes vrijkomen die in het eten terecht kunnen komen.
 

Kopen of niet?

Als u van gezelligheid, sfeer, uitstraling en rust houdt, dan is deze keukenstijl niets voor u. Hij is gewoonweg kil en werkelijk alles blinkt u tegemoet.
Wilt u toch gaan voor deze stijl, dan begint de prijs bij ongeveer 7000 euro. Prijzig, en dat komt door het vele rvs.
 
industriele keuken