Italiaanse keuken

| Meer

Italiaanse keuken

 
 
 
 
De Italianen zijn levendig en houden van felle kleuren. Deze eigenschappen vindt men zeker terug in deze italiaanse keukenstijl. Dat komt omdat er veel met glas wordt gewerkt. Vooral gekleurd glas valt bijzonder goed bij de Italiaanse bevolking en dat heeft zijn effect weer in deze keukenstijl.
De keukenkasten zijn in principe aan de kleine kant maar wel hoog. Dat geeft een mooi beeld en proeft u als het ware het land Italië, en wie wil dat nu niet…
 

Royaal ingericht

Want Italianen houden ontzettend veel van lekker eten. Daarom treft u alle apparatuur aan die daarvoor nodig is. Op de eerste plaats het fornuis natuurlijk met de daarbij behorende kookplaat. Tijdens het koken komen er altijd geurtjes. Deze kunt u vrijwel helemaal afvoeren met behulp van een afzuigkap en die mag vooral gezien worden. Hoe zuidelijker, hoe warmer dus een mooie koelkast zal zeker bij de keukeninventaris horen. Daarbij is een diepvriezer een niet meer weg te denken keukenonderdeel.
 

Veel glas

Glas zit vooral in de bovenkasten en dan met name in de schuifdeurtjes. Dit materiaal komt u ook tegen in de deuren van servieskasten.
Gestraald glas komt ook terug in deze keukenstijl. Om de eentonigheid van hetzelfde soort glas te breken, wordt ook vaak gebruik gemaakt van glas met een structuur er in gemaakt. Ook mat glas en helder glas zijn rijkelijk aanwezig.
 

Kwaliteit

En dat geldt niet alleen het fornuis, de kookplaat en de afzuigkap. Dat geldt voor álle apparaten! Dus ook voor de steamer, voor de afwasmachine, voor de magnetron en zeker voor de koffiemachine want Italianen zijn echte koffiedrinkers. Zij drinken koffie op velerlei manieren en hebben daar allemaal een prima apparaat voor.
 
Italiaanse keukens
 
 
Een Italiaanse keuken heeft veel accessoires aan boord. En die mogen best wel felle kleuren dragen. Zo krijgt u een speelse ruimte en zo maakt u zelf die Italiaanse onbevangen sfeer. Zet dan nog eens een Italiaans muziek op en u denkt dat u in een Italiaans restaurantje zit te genieten.
 

Interesse in deze keukenstijl…

Dan heeft u iets goeds in handen. Frivoliteit en kwaliteit gaan hand in hand. U zult zich helemaal thuisvoelen. De beginprijs ligt om en nabij de 7000 euro en dat is inclusief enige apparatuur.
 
italiaanse keuken