Nostalgische keuken

| Meer

Nostalgische keuken

 
 
Bij een nostalgische keuken is het raamwerk is gemaakt van echt kersenhout. De grepen zijn van messing. De materialen zijn voornamelijk hout en steen. De keukenvloer is ook gemaakt van of van hout of van steen. De verlichting is doelmatig maar ook erg sfeervol en staat borg voor eenvoud terwijl de functionaliteit bijzonder hoog is.
 

Op welke manier kunt u deze nostalgische keukenstijl beļnvloeden?

Dat kan op vele manieren. U kunt een mooie stevige tafel plaatsen met bijbehorende stoelen. Zorg er wel voor dat de kleurstelling aan de wat donkere kant is. Dat ademt dan echt de nostalgische sfeer uit. U kunt tegen de achterwand en ook op het aanrecht kleine tegeltjes plaatsen. Een prachtig gezicht dat perfect aansluit bij de rest. Nog een ander hulpmiddel is een servies uit vroegere jaren en dat staat mooi op de tafel. Een andere sfeerverhoger is een vaas met bloemen. Tegen de wand kunnen bordenrekken worden gemonteerd of ophangrekjes. U kunt de sfeer van vroeger proeven en met een glimlach om de mond gaat u weer eventjes terug toen u nog een peuter of kleuter was.
 
nostalgische keuken
 

Sfeer uit de oude tijd met de apparaten van nu

En die horen hier natuurlijk ook thuis. De harmonie van vroeger, de rust van vroeger, de warmte van vroeger gecombineerd met alle moderne toepassingen van nu. Bij elkaar opgeteld zijn dat heerlijke herinneringen in een modern jasje.
Neem nu eens het fornuis. Deze gaat het helemaal doen en moet daarom duidelijk in beeld komen. Boven de kookplaat komt een afzuigkap. U kunt uiteraard deze afzuigkap wegwerken, het is aan u. U kunt ook uw vaatwasser opbergen in een keukenkast. Dat geldt eveneens voor uw koelkast en voor uw diepvriesinstallatie. U heeft alles  staan maar dat alles verstoort niet de nostalgische sfeer die u zo dierbaar is.
Het is dan ook logisch dat deze keukenstijl zo bijzonder geliefd is. Men wil weer terug naar vroegere jaren, men wil weer terug naar het huis van toen, naar de grote keuken van toen. Gezelligheid, dat is wat men wil. Warmte, dat is wat men wil, geborgenheid, rust en vertrouwen.
 

Woonkamer

Deze keukenstijl zal een woonkamer worden. U gaat niet alleen om daar te eten. Neen, u gaat hiernaar toe omdat de gemoedelijkheid en herinneringen overheersen. En maakt deze keukenstijl dan ook zo speciaal. Kortom, een voortreffelijke keuze!
 

De prijs

Ondanks dat deze stijl erg in trek is, valt de prijs op zich wel mee. Inclusief enkele apparaten zult u ongeveer 7000 euro moeten neertellen. Uw eigen inbreng kan de prijs doen stijgen maar die inbreng is zeker een investering die verantwoord is.
 
nostalgische keuken