Open keuken

| Meer

Open keukens

 
 
 
 
 
 
Erg belangrijk bij de open keukenstijl is dat deze overloopt in de woonkamer zonder dat u het merkt. Niet alleen de kleuren moeten in harmonie zijn, ook aan de verlichting moet echt aandacht aan worden besteed. Ook de keukenstijl en de woonkamerstijl moeten met elkaar veel gemeen hebben. Gebeurt dit niet dan krijgt u twee aparte ruimten die niks met elkaar te maken hebben, en dat kan niet de opzet zijn.
 

Voordelen

Het is algemeen bekend dat hij altijd opgeruimd is want niemand heeft graag dat iemand de afwas en de rommel ziet. Een ander voordeel is dat u constant overzicht heeft op kleine kinderen. Nog een voordeel is dat u gewoon met iemand kunt praten terwijl u daar bezig bent. Omdat de ruimte open is geeft dat als voordeel dat uw totale ruimte groter lijkt.
 

Nadelen

Iedereen kan zien wat u aan het doen bent. Niet erg aangenaam als u niet van pottenkijkers houdt. Een flink nadeel is ook dat kleine kinderen zo naar binnen kunnen hollen. Zij kunnen in aanraking komen met de hete kookplaat. Elk geluid dat u maakt tijdens uw werkzaamheden is meteen hoorbaar in de woonkamer. Dat geldt ook als u de afzuigkap op volle toeren aanzet. Geurtjes zijn ook te ruiken in de woonkamer ondanks de afzuiging.
 

Wat is er te zien?

Open keukensNatuurlijk apparatuur en iedereen kan die zien. Dan moet u echt kwaliteit in de keukenafdeling hebben en dat begint al meteen bij het fornuis. Het fornuis is echt het eerste dat opvalt. Ook wordt al snel gekeken naar het aanrecht en naar de afzuigkap. Vooral de laatste is een eyecatcher van de eerste orde. Er is uiteraard een moderne kookplaat aanwezig. Omdat er volledige inkijk is, is de keukenvloer van hoge importantie. De vloer moet aangepast zijn aan de woonkamer.
Aan verdere apparatuur is er een koelkast, een vaatwasser, een magnetron en een diepvries. Op het aanrecht moet er plaats zijn voor de mixer, voor de steamer en voor een koffiezetter.
De kookafdeling moet speels worden aangekleed. Zo is een zeepbakje altijd leuk om te zien. Een afvalemmer zal  er ook moeten zijn, neem dan een decoratieve en niet zo`n standaardgeval. Handdoeken worden opgehangen aan het rekje, en een vers boeket bloemen het helemaal af maken. Het ligt in uw handen hoe u alles gaat aankleden.
 

Prijs

Open keukensDie is niet te geven. Het enige wat beslist goed moet zijn is de aansluiting naar de woonkamer. Verder kunt u zich volledig uitleven en inrichten zoals u dat in gedachten heeft.