Traditionele keuken

| Meer

Traditionele keuken

 
 
 
 
 
 
Deze traditionele keukenstijl heeft iets wat geen andere keukenstijl heeft en dat is dat u nooit komt uitgekeken op deze stijl. Eenmaal gekozen voor deze stijl en u wilt nooit meer een andere. Mochten er onderdelen kapot gaan, dan worden zij vervangen maar de stijl zal dezelfde blijven.
 
De aantrekkingskracht is dat u teruggaat in de tijd met de gemakken van vandaag de dag.
 

Hoe schept u die juiste sfeer van vroeger?

Op de eerste plaats door warme kleuren te gebruiken. Die kleuren geven de rust die zo kenmerkend is voor deze stijl. Maak zo weinig mogelijk gebruik van kunststof want zij verstoren de harmonie. Maak juist gebruik van hout en van steen. Dat geldt vooral voor het werkblad en voor de spatwanden.
Heel belangrijk is dat u antiek meubilair neemt. Modern meubilair hoort hier niet thuis!
Om de sfeer nóg beter tot zijn recht te laten komen, is keukenverlichting één van de belangrijkste onderwerpen. Het zou mooi zijn om een grote antieke luchter boven uw antieke eettafel te hangen, werkelijk schitterend!
Een andere sfeerverhoger is de aankleding wat betreft het tafelkleed, stoelzittingen en gordijnen. Hierbij hoort een motief en dat kan een strepenmotief zijn of een bloemenmotief.
 

Nadat u dit alles heeft geregeld komt de apparatuur

 
Traditionele keukensOp de eerste plaats komt er natuurlijk een opvallend fornuis in uw droomkeuken te staan. Een kookplaat is een vast onderdeel evenals een bijpassende afzuigkap. Vooral wat de afzuigkap en fornuis betreft moet u er voor zorgen dat beiden prima integreren in deze stijl, erg belangrijk! Zo hoort een koelkast erbij evenals een vaatwasser, magnetron, een steamer en een diepvriezer.
Het is wat deze stijl betreft van het grootste belang dat u alle apparaten zoveel mogelijk wegwerkt of opbergt. Dat komt de traditionele sfeer bijzonder ten goede. Alleen het fornuis en de afzuigkap mogen opvallen!
 

Tip bij aankoop

Natuurlijk zal het moeilijk zijn maar probeer zoveel mogelijk antieke accessoires te krijgen. Zij dragen zeker bij aan deze heerlijke rustgevende keukenstijl. Ga eens wat antiekzaken af of, en misschien nog makkelijker, surf eens op het internet.
Ga geen accessoires aanschaffen die nep zijn. Zonde van het geld en zij dragen zeker niet bij aan het geheel.
 

Aankoop

De prijs van deze heerlijke rustgevende en vertrouwde keukenstijl zal rond de 6000 euro zijn.
 
traditionele keuken