Keukenvormen

| Meer

Keuken vormen

 
 
 
 
 
 
 
 
Er zijn zes keukenvormen te onderscheiden. Welke voor u van toepassing is, hangt in grote mate af van de beschikbare ruimte.
 
De eilandkeuken is één de mooiste keukenvormen. U heeft hier wel veel ruimte voor nodig. Er zijn voordelen bij een eilandkeuken of keukenafdeling met kookeiland. Op de eerste plaats is er veel opbergruimte. Ten tweede kunt u gewoon uw woonkamer inkijken dus u heeft zicht op de aanwezige kinderen. Een eilandkeuken blinkt uit wat betreft sociale contacten. U kunt bijkletsen terwijl u of iemand anders bezig is met koken.
Deze keukenvorm moet een perfecte aansluiting geven met de woonkamer. Dat geldt zeer zeker voor de verlichting.
 
Eigentijdse keukenDe U vormige indeling is een prima vorm. Niet alleen een ideale keukenvorm maar vooral praktisch geweldig!. Door de vorm hoeft u weinig te lopen en heeft u alles in de buurt.
 
Een G vormige indeling is een iets grotere uitbreiding van de U keuken. Er zit namelijk een extra zijkant aan. En aan deze extra zijde is het een uitgelezen gelegenheid om enkele barkrukken neer te zetten. Hier kunt aan gaan zitten om bij te praten terwijl u geniet van een drankje. Het zal niet verbazen dat deze keukenvorm veel ruimte in beslag zal nemen.
 
Een keukenvorm die enorm populair is, is de L vormige indeling. Dus één lange zijde en één korte zijde. Als u deze afdeling goed inricht, dan zult u weinig onnodige meters maken. Zorg voor een goede sfeer en harmonie met uw woonkamer. In deze keukenvorm horen een tafel met stoelen te staan.
 
Een enkelwandige keuken neemt een lange muur in beslag. Vroeger vooral te vinden in de wat kleinere huizen. In deze vorm wordt vaak gekozen voor een goedkope keukenvariant. De eerste reden is dat met toch de keukenruimte wil gaan uitbreiden. De tweede reden is dat de aanwezige keuken kwalitatief behoorlijk is, en daar is dan alles mee gezegd.
 
Moderne design keuken
 
Indien er in de keukenruimte een deur en een raam zitten die tegenover elkaar staan, dan kan men kiezen voor een dubbelwandige keukenvorm. Omdat de kastjes tegenover elkaar zitten, moet u terdege rekening houden met de afstand bij het openen van de keukenkastjes. Wil u één kastje helemaal openen, dan moet u tenminste 1,20 meter tussenruimte houden.