Materialen in de keuken

| Meer

RVS keuken

 
Materialen spelen de belangrijkste rol in een keuken. De keuze van uw keukenmateriaal of apparatuur is medebepalend voor de keukenstijl. Bij de ene stijl wordt veel gebruikt gemaakt van natuurlijk materiaal zoals hout, steen en marmer. De andere stijl herbergt juist weer veel kunststof zoals spaan, email, glas en chroom.
Uiteraard kan er ook veel worden gecombineerd. Natuurlijke materialen zijn prijzig en bij een bepaalde keukenstijl kunt u daar niet omheen.
 

Een lijst van materialen die veelvuldig in een keuken aanwezig zijn.

Nadrukkelijk aanwezig in de keuken is RVS. Dat komt omdat dit het makkelijk is schoon te maken én te houden. Wordt gebruikt in spoelbakken, achterwanden, aanrechtbladen en bij afzuigkappen.
 
Ook HOUT wordt veel gebruikt. Dat is terug te zien in ondermeer werkbladen, bij spatwanden en bij keukenkastjes.
 
NATUURSTEEN komt vooral tevoorschijn in vloeren. Vindt verder ook zijn weg in werkbladen en spatwanden.
 
Een leuke sfeer en uitstraling worden geschept door het PORSELEIN. Wordt veel toegepast in diverse keukenaccessoires. Ook spoelbakken kunnen van dit materiaal worden gemaakt.
 
EMAIL wordt verwerkt in vaatwassers en koelkasten. Is een supersterk materiaal.
 
In keukenkasten, in keukenladen en in frontjes wordt vaak SPAAN verwerkt. Dit materiaal kan in verschillende diktes worden aangeschaft. De buitenlaag, het decor, kan snel worden beschadigd. Dan wordt de spaan bijzonder gevoelig voor vocht en kan gaan opzwellen en er kan een breuk ontstaan. Is niet erg duur in de aanschaf.
 

Keuken materialen

 
Een materiaal dat zorgt voor een aparte uitstraling is ACRYLAAT. Terug te vinden in vooral keukenvloeren en werkbladen.
 
Om supersterke én supermooie aanrechtbladen te krijgen, wordt BETON gebruikt.
 
CHROOM is in het bijzonder te zien bij afzuigkappen en kranen.
 
Om een mooi plafond te krijgen, is ALUMINIUM hét aangewezen materiaal.
 
KUNSTSTOF heeft een groot voordeel en dat is het makkelijk schoonmaken. Bovendien is het bijzonder sterk en in vele kleuren te krijgen.
 
Graniet werkbladHittebestendig, gigantisch sterk, uiterst slijtvast en aanwezig bij werkbladen. Een prachtige structuur en een meer dan unieke kleur. Het materiaal is dan natuurlijk GRANIET.
 
MDF is een afkorting. Het betekent  Medium Density Fiberboard. Het materiaal bestaat uit houtvezels. Met speciale lijm worden deze vezels op elkaar geperst. Zo ontstaat een keihard materiaal dat nooit slijt. Wordt gebruikt in de duurdere keukens.
 
Een echt mooi en duurzaam servies is gemaakt van ZILVER. Daarom gaat zo`n servies een leven lang mee.
 
Een mengsel van chroom, nikkel en ijzer en nog meer grondstoffen. Dan ontstaat er INOX. Het is dus een legering en beschermt bijzonder goed tegen roesten.
 
GLAS vindt u in het bijzonder terug in aanrechten, spatwanden en in kastdeurtjes. Is mooi om te zien en geeft een voortreffelijke uitstraling.
 
Vooral kookplaten worden gemaakt van KERAMIEK.
 
Is prijzig maar een lust in het oog, vooral veel toegepast in de rustieke keukenstijl. En de naam van het natuurlijke materiaal is EIKEN.
 
materialen keuken