Keukenonderdelen

| Meer

Keuken onderdelen

 
Er zijn best wel wat keukenonderdelen nodig om zo tot een keuken te komen. En in al die onderdelen zitten ook weer diverse soorten, modellen en maten. U kunt zelf al deze keukenonderdelen inbouwen maar u kunt het ook aan een gespecialiseerd bedrijf overlaten. Op de eerste plaats zal het installeren sneller gaan, ook professioneler en u krijgt altijd garantie op de werkzaamheden. Doet u het zelf, dan bespaart u op de arbeidskosten.
 

Welke onderdelen horen thuis in de keuken?

Om onderaan te beginnen is de vloer een belangrijk onderdeel. De vloer moet in eerste instantie makkelijk zijn schoon te maken. Bovendien moet het geluid goed worden geabsorbeerd, heel belangrijk!  Een zachte vloer wordt daarom in uw keuken aanbevolen. Tenslotte mag uw vloer nooit glad zijn en uiteraard slijtvast.
 
Recht tegenover de vloer is het plafond. Aan het keukenplafond wordt in de regel weinig aandacht aan geschonken terwijl een mooi plafond veel bijdraagt aan de totale uitstraling. Ook een plafond moet geluid goed opnemen en makkelijk zijn schoon te maken.
 
Ook wordt soms weinig aandacht besteed aan de verlichting terwijl die o zo belangrijk is! Op de eerste plaats moet u prima werkverlichting hebben tijdens uw werkzaamheden. Op de tweede plaats moet keukenverlichting bij gaan dragen aan de keukensfeer.
Er is een royaal aanbod wat betreft TL-lampen, gloeilampen, halogeenlampen en de moderne led- lampen.
 
Keukenblad - werkblad keukenEen andere sfeermaker is het aanrechtblad of keukenblad. In vele varianten te koop, in vele kleuren en in vele maten. Niet alleen een sfeermaker maar tegelijk een erg belangrijk keukenonderdeel want het werkblad wordt veruit het vaakst gebruikt.
 
Ook belangrijk en ook een onderdeel dat uitstraling geeft zijn de spatwanden. Verkrijgbaar in ondermeer rvs, steen, tegels en glas. Een spatwand moet water- en vetspatten tegenhouden. Komt achter het fornuis en of achter de spoelbak.
 
De spoelbakken. Hierin worden groenten gewassen, borden afgespoeld en nog veel veel meer. Meestal van rvs. Tegenwoordig kunt u ook kiezen uit kunststof spoelbakken, spoelbakken van beton en van glas. Ook een heuse blikvanger!
 
Om alles op te bergen zodat u altijd een opgeruimde én schone keuken heeft, zijn kasten onmisbaar. Moeten sterk zijn en het sluit - glij - en hangwerk moet van hoge kwaliteit zijn. Af en toe wordt er nog bezuinigd op de kwaliteit van deze onderdelen, met alle nare gevolgen van dien…
 
KeukenkraanWat is een droomkeuken zonder een prachtige kraan…helemaal niks want zonder dit keukenonderdeel kunt u weinig of niks maken. Omdat een kraan bijzonder vaak wordt gebruikt moet u ook hier voor topkwaliteit gaan. Er zijn vele modellen op de kranenmarkt. Tip…koop er nooit een van plastic!
 
Heeft u er de ruimte voor, zet dan een mooie tafel in uw keuken. En op die tafel kunt u uw mooiste servies zetten en een prachtige bos bloemen.
 
Bij een mooie eettafel horen uiteraard de mooiste en fijnste stoelen. Moeten natuurlijk wel bij de tafel horen, of juist helemaal niet. Een totaal andere kleur kan verrassend werken en geeft extra leven.