Keukenkasten in uw keuken

| Meer

Keukenkasten

 
Om al uw spullen op te bergen of op te ruimen, zijn keukenkasten onmisbaar. Een keukenkast wordt afgesloten door een keukenkastdeur zodat niemand in het kastje kan kijken. Deze keukenkast draait om twee of soms wel drie scharnieren. Het openen zelf gebeurt door aan een greep te pakken of aan een knop die aan de deur zit.
 
In grote lijnen zijn de keukenkasten te verdelen in bovenkasten en onderkasten. De bovenkasten hangen boven het aanrecht en dat is makkelijk natuurlijk om snel wat te pakken of op te bergen. Bovenkasten zijn verder ideaal om verlichting aan op te hangen. Zo krijgt u de juiste werkverlichting en de juiste sfeerverlichting.
 
De bovenkasten zijn niet erg diep. Dat is zo gemaakt om te voorkomen dat u het hoofd blijft stoten tegen de bovenkast.
De onderkasten zijn dieper dus nog meer ruimte om op te bergen. Meestal gaan hier zwaardere spullen in zoals de potten en pannen.
Het eerste dat opvalt zijn de kastfronten. Te koop in vele designs, materialen en kleuren. Zij bepalen voor een groot deel de harmonie en sfeer.
 

Design keukenkasten

 

Materialen waar keukenkasten en keukenkastdeuren van worden gemaakt

Glas en rvs worden gebruikt voor de kastdeuren. Glas is te koop in melkglas, structuurglas en blank glas. Duur in aanschaf maar heel mooi om te zien.
Ook laminaat wordt hiervoor gebruikt. Niet alleen onderhoudsvriendelijk maar ook verkrijgbaar in vele motieven en kleuren.
Een massief hardhouten deurkast geeft een prachtige uitstraling. Veelal gemaakt van eikenhout of van beukenhout. Prijzig in aanschaf, dat wel.
Spaan- of vezelplaat worden het meest gebruikt om keukenkasten te maken. Zijn gevoelig voor vocht. Daardoor zal de plaat gaan zwellen en kunnen op den duur gaan rotten. Daardoor kan de decorlaag gaan afbreken.
 

Soorten bovenkasten

  • Afmetingen keukenkastenEr is een bovenkast met één deur of met twee deuren.
  • Speciale kasten om uw magnetron in op te bergen.
  • Een bovenkast met klapdeuren.
  • Een bovendeur met een liftdeur.
  • Een bovenkast met vouwdeuren die in horizontale richting werken.
 

Soorten onderkasten

  • De onderkast die wordt gebruikt als ladeblok.
  • Een onderkast met een doorlopende deur.
  • Een onderkast met lade en deur.
  • Een onderkast met deur en ladefront.
 

De keukenlade

In een keukenlade kunt u veel kleine spullen opbergen. Om een lade te openen en te sluiten zit aan de voorkant een ladegreep of een ladeknop. Een keukenlade wordt ontzettend vaak geopend en gesloten. Dat moet makkelijk gaan dus een lade mag niet klemmen. Daarom is de draagkracht van de scharnieren belangrijk.