Keukenplafond - het ideale plafond voor uw keuken

| Meer

Keukenplafond

 
Een mooi keukenplafond draagt zeker positief bij in een keuken. Toch wordt er nauwelijks aandacht aan besteed terwijl dat wel zou moeten zijn. Men is te snel tevreden met een standaard wit plafond.
Zo`n plafond moet dus niet alleen mooi zijn maar dient ook om het geluid op te vangen. Een plafond is er ook om kabels weg te kunnen werken in de tussenruimte.
 
Een crèmekleur en wit worden het vaakst gebruikt. Deze geven de gelegenheid het licht beter te laten reflecteren. Beide kleuren laten de keuken ook groter lijken.
 

Grote keuze keukenplafonds!

  • Keuken plafondEen aluminium keukenplafond is prachtig om te zien. Geeft een heerlijke uitstraling en maakt uw droomkeuken helemaal af!
  • Plafondtegels kunnen worden vastgelijmd . Zijn licht want zijn gemaakt van het zogenaamde piepschuim. Geluid en warmte worden prima geabsorbeerd.
  • Ook een keukenplafond van gipsplaten is makkelijk te maken. Goedkoop en is overschilderbaar.
  • Het zogenaamde Agnesplafond is voor de echte klusjesman makkelijk te plaatsen. Het bevestigen kan met spijkers, grote nieten en met schroeven. Bovendien is dit type goedkoop in de aanschaf.
  • Vaak toegepast is het systeemplafond. Er zijn twee systemen. De eerste is met harde platen en de tweede is met minerale platen.
  • Het akoestisch keukenplafond is er speciaal om geluiden maximaal te absorberen.
  • Het terracelplafond is van kunststof. Daarbovenop is een fineerlaag. Dit type plafond is in vele kleuren leverbaar. Er is altijd wel dit soort plafond met de juiste kleur voor u aanwezig.
  • Het overbekende schrootjesplafond is misschien wel in elke keuken aanwezig. Het is massief hout en in verschillende dikten verkrijgbaar en ook in diverse kleuren.
  • Prachtig hoor zo`n gewelfd keukenplafond. Geeft een romantische uitstraling.
  • Het spanplafond is erg licht van gewicht en gemaakt van een flexibele kunststof. Te koop in vele afmetingen, kleuren en printmotieven. Sierlijsten zorgen voor een perfecte afwerking. De montage kan binnen één dag. Positieve punten zijn de vochtbestendigheid, de brandveiligheid, tegen hoge temperaturen bestand en bijzonder onderhoudsarm.

 

Vóór het installeren

Moet u rekening houden met de verlichting en met het wegwerken van kabels. Niet vergeten!
 

Het afwerken van een keukenplafond

Spanplafond keukenBest wel nieuw is het afwerken met airless latex. Er wordt geen roller gebruikt maar de vloeistof wordt tegen het plafond gespoten. Het resultaat is een supergladde afwerking.
U kunt uw plafond zo schuren dat er een bepaalde structuur op komt.
Een andere mogelijkheid is het pleisterwerk. Het plafond wordt glad en daarna kunt u uw favoriete kleur er tegenaan brengen.