RVS keukens

| Meer

RVS keukens

 

RVS heeft zoveel goede eigenschappen dat het materiaal vaak wordt gebruikt voor keukens.
Enkele pluspunten: heel belangrijk, hittebestendig. Bovendien is het ongevoelig voor vetvlekken en erg eenvoudig schoon te maken.
Omdat dit materiaal ook nog eens helemaal gerecycled wordt, is dat goed nieuws voor ons milieu.
De laatste goede eigenschap is dat het met vele andere materialen heerlijk combineren is. Vooral hout en graniet zijn ideale combinatiepartners.
Er zijn twee minpuntjes. Het eerste minpunt is dat het materiaal bijzonder krasgevoelig is. Het tweede minpunt is niet echt een minpunt. Er wordt wel eens gezegd dat het een beetje `goedkoop` overkomt.
 

Waar staat de afkorting RVS voor en wat voor materiaal is het eigenlijk?

De afkorting staat voor roestvaststaal. En menigeen denkt dat het niet kan roesten. En in principe klopt dat ook wel. Toch kan het gaan roesten. Op het oppervlak van zit een superdun laagje oxide. En dat superdunne laagje zorgt voor de bekende duurzaamheid.
Soms kan het gebeuren dat het oxidelaagje beschadigd raakt door een ander metaal. Het oxidelaagje zal dan niet meer kunnen beschermen en er zal roest gaan optreden.
Altijd dus voorzichtig omgaan met dit materiaal.
RVS bestaat grotendeels uit ijzer. Andere toegevoegde materialen zijn chroom, molybdeen en nikkel.
 

RVS keuken

 

Onderhoud

Heeft niet veel onderhoud nodig terwijl het materiaal een fijne en strakke afwerking mogelijk maakt. Ook daarom is het zo geliefd.
Maak geen gebruik van RVS reinigers. Zo`n reiniger kan vlekken veroorzaken. Natuurlijk moet u nooit en te nimmer zuren en andere agressieve stoffen gebruiken. Chloor en zoutzuur zijn compleet uit den boze; zelfs de damp alleen al kan het materiaal aantasten!
Wat u wel moet doen is een spons nemen met daarop enkele druppels afwasmiddel. Daarmee maakt u het blinkend schoon. Meer hoeft u niet te doen en andere schoonmaakmiddelen hoeft u niet te gebruiken.
 
Strak design, vele combinaties met andere materialen mogelijk, een stralend uiterlijk, een lange duurzaamheid en weinig onderhoud.
rvs keuken