Standaard keukens

| Meer

Standaard keuken

 
Een standaardkeuken wordt vooral gemonteerd in nieuwe huizen die niet zo duur in aanschaf zijn. In huizen die onder de sociale sector vallen hebben vaak ook een standaardkeuken. De ruimte om een keukenmodel te plaatsen is dan ook niet zo groot. Het kan ook zijn dat er helemaal inzit.
 

Toch uw eigen keuken maken

U kunt eens gaan denken om de tegels die er in zitten te vervangen door tegels die u echt mooi vindt. Dan kunnen grotere zijn, of juist kleinere en een andere kleur zal een heel ander gezicht geven. U kunt uw gedachten eens laten gaan over een andere kleur van de fronten, van de laden en van de keukenkasten. Andere grepen geven altijd een verrassend effect. Ook een andere spoelbak en een andere kraan zullen meer sfeer uitstralen. Om het echt helemaal van u te maken moet u zeker denken aan de juiste verlichting. Veel licht boven uw werkblad, sfeerlicht in de rest van de keukenruimte. Ook een interessante optie is het installeren van een prachtige afzuigkap. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om zo uw eigen keuken te creŽren.
 

Plaatsen van de keukenapparatuur

Ondanks dat u misschien zult moeten woekeren met de ruimte is het mogelijk om er diverse apparaten in te zetten. Het werkblad kunt u zo plaatsen dat u toch nog ruimte op het aanrecht overhoudt om bijvoorbeeld nog een magnetron erop te zetten. U kunt proberen om uw afwasmachine zo in te bouwen dat deze is weggewerkt en dus geen extra ruimte inneemt. Dat laat dan weer ruimte over voor een koelkast of een diepvries of een koelvriescombinatie.
 
standaard keuken
 
De breedte van deze soort is standaard 2,8 meter. In principe is deze leverbaar in enkele kleuren maar meestal wordt er voor een witte uitvoering gekozen. Er staan drie onderkasten in, twee bovenkasten en tenslotte twee laden. Het werkblad dat standaard aanwezig is, is veelal gemaakt van kunststof of van rvs. Een spoelbak met een mengkraan zullen niet ontbreken.
 

Aanbod

Er is aanbod genoeg. Niet alleen keukenbedrijven kunnen u deze soort keuken leveren, ook de bouwmarkten bieden u deze standaardkeukens. Ga eens kijken, en heeft u er een gevonden, probeer dan een korting af te dingen. Korting op apparatuur is ook te proberen.
 

Prijsindicatie

Als u van plan bent zelf de keuken te plaatsen, dan zal de prijs uitkomen op ongeveer 1200 euro. Wilt u daarentegen de montage laten doen, dan komt er ongeveer zo`n 600 euro bij. Totaal dus 1800 euro en dan kan met enige apparatuur zijn. Dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Een en ander is afhankelijk van uw leverancier en wat u heeft afgedongen.
 

Tip!

Betaal nooit een gedeelte van de prijs aan. Mocht uw keukenbedrijf onverhoopt en onverwachts failliet gaan, dan bent u hoogstwaarschijnlijk uw aanbetaling kwijt.
 
standaard keuken