Keukenrenovatie - renoveren

| Meer

keukenrenovatie

 
 
 
 
Er zijn diverse redenen om de keuken eens grondig te renoveren. Een reden is dat u iets anders wilt zonder een geheel nieuwe aan te schaffen. Een andere reden is dat de keukenkastjes en laden er niet meer zo florissant bijhangen. Ook dan kunt u die renoveren zonder grote uitgaven te doen. Nog een reden is dat u helemaal genoeg heeft van uw huidige dus tijd voor iets nieuws!
 
Renoveren kunt u zelf doen als u erg handig bent. Denkt u dat u een renovatie niet aan kunt, dan laat u de metamorfose doen door een erkend bedrijf. Daar moet u wel voor betalen maar dan weet u ook dat het renoveren goed gaat en u krijgt garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.
 

Wat of welke onderdelen gaan er gerenoveerd worden?

 
keuken renoverenStaan de vloertegels u niet meer aan of zijn zij versleten, dan kunt u die vervangen of laten vervangen. Hebt u ook genoeg van de kranen en kunt u de beschadigingen in uw spoelbak niet langer aan zien, ga deze dan ook vervangen.
 
De kastdeurtjes, fronten en handgrepen renoveren geven straks ook een heel ander uiterlijk. U kunt ook gaan voor totaal andere kleuren. Krijgt de keuken een lekker fris aangezicht.
Genoeg van de bekende verlichting… denk dan eens aan spotjes en aan lichtdimmers. Zij zullen zeker sfeerverhogend werken en het lijkt dan inderdaad of u echt een nieuw keukenmodel heeft aangeschaft.
Vervang dan ook meteen het aanrecht.
 

Vloertegels

Ook blikvangers. Moeten niet alleen mooi zijn maar ook makkelijk te onderhouden, en dat zijn zij. Bovendien gaan zij een `keukenleven` lang mee en geven een bijzonder goed aangezicht. Meer info vloer klik hier
 

Kranen

Allereerst een tip! Bezuinig nooit en te nimmer op kranen! Koopt u een kraan van matige kwaliteit, dan zult u daar snel spijt van krijgen. Straks, na de renovatie, heeft u een `dijk` van een keuken alleen de kranen zijn kwalitatief een stuk minder. En nog iets, een mooie en goede kraan is toch ook veel mooier om te zien! Meer info keuken kraan klik hier
 

De spoelbak

Er zijn vierkante, rechthoekige en ronde spoelbakvormen. Er zijn enkele types te onderscheiden. Zo is er een opbouwspoelbak, een geïntegreerde spoelbak en een inlegspoelbak. Wilt u zeker geen last krijgen van vochtdoorlating, dan moet u de geïntegreerde spoelbak nemen. Meer info spoelbakken klik hier
 

Kastdeuren en fronten

Een nieuwe kleur van de fronten en kastdeuren zal meteen een hele andere `look` geven. U kunt deze overschilderen of in een andere kleur kopen. Denk daarbij aan de juiste maat. Meer info kasten klik hier
 

Handgrepen

Deurgrepen keukenkastenU renoveert, dan mogen nieuwe handgrepen niet achterblijven. Pas deze dan aan aan de andere kleuren van de  kasten en fronten. Handgrepen geven een leuke uitstraling.
 

Andere kleuren

En niet alleen voor de kasten en fronten. Ook het plafond is altijd wel toe aan een nieuw fris uiterlijk.
 
 
 

Verlichting

De juiste en effectieve verlichting wordt vaak onderschat. U moet niet meer tevreden zijn met een TL -balkje! U moet gaan voor prachtige spotjes en prima verlichting boven het werkblad. Deze verlichtingen dragen bij aan veilig werken en aan de juiste keukensfeer.
Meer info verlichting klik hier
 
Werkblad - aanrecht keuken
Een prachtig keukenblad of werkblad is hét pareltje in uw gerenoveerde keuken. En er is keuze genoeg wat betreft het materiaal. Een aanrecht van graniet bijvoorbeeld en ook nog eens in diverse kleuren verkrijgbaar.
U kunt een aanrecht kiezen die van kunststof is gemaakt. Ook in vele kleuren te koop. Echt supermooi en een heuse aanwinst is een aanrecht van marmer. Voelt lekker warm aan. Tenslotte zijn er nog aanrechten die van hout zijn gemaakt. Meer info aanrechtblad - keukenblad klik hier
 
Wat u allemaal gaat aanschaffen om alles als nieuw te maken is aan u. Wel is het erg belangrijk dat u voor kwaliteit gaat. Bent u na de keukenrenovatie nóg trotser op het resultaat.